Валентин Герчев

Българските  села са богатство – богатство от знания и богатство на духа, подебившият кмет на ПетричАндон Чопаков пред жителите на район Огражден на родовата среща. Неврокопския митрополит Серафим благослови миряните и пожела на всички мир, любов и духовен напредък. С богата програма, песни, танци и автентични гозби, празнуващите показаха, че традициите са живи. А когато ги носим в сърцата си, ще ги предаваме от род на род, от поколение на поколение.

Андон Чопаков бе награден с почетен плакат по повод  100 годишнината от основаването на социалистическата партия в Петрич. Именно там бившият кмет покани и лидера на БСП Корнелия Нинова да присъства на събитието, на което той е основен организатор.

Чопаков е баща на топ адвоката Гергана и тъст на директорът по финансова дейност Борислав Коларов. Последният бе кандидат на левицата за кмет, но сега е преминал в редиците на партия ГЕРБ и не изпуска тяхно мероприятие.

Като кмет Чопаков съумя да овладее кризата със зърно като по негово разпореждане бяха засети общински площи в цялата община със зърно, което по времето на правителството на премиера Жан Виденов то бе изнесено в чужбина.

Като председател на потребителна кооперация той успя да я вдигне от нищото и намери начин за това. Разпродаде парцели на парче в центъра на града на фирми ,които в момента изграждат къщи и заведения. Там се намира и емблематичната къща с двете кули, която ще е вход на бъдещия градски парк на Петрич.

На родовата среща са присъствали и членовете на изпълнителното бюро на петричките социалисти. Те изказват благодарности към организаторите за доброто настроение, което са създали на всички присъстващи.