За пореден път отложиха делото срещу скандалния животновъд Петър Пищeлов, оставил конете си да умират от студ и глад в Осоговската планина. Неявяване на защитата отпрати за 16 септември следващото заседание в Районния съд в Кюстендил.
Това е трето отлагане, след като през април адвокатът му отново не се яви. На предишното дело, на 11 март пък липсваше самият Пищелов, а в залата тогава стана ясно, че той не е редовно призован и отсъстваше, тъй като не е открит бил на адреса където живее. Районната прокуратура в Кюстендил вече е внесла обвинителен акт срещу фермера Петър Пищелов, който миналата зима стана известен с това, че беше изоставил десетки коне от стадото си в Осоговоския балкан, а планинари намериха няколко трупа на животни. Обвинението към 40-годишния мъж е за нехуманно отношение към животните. Разследването за изоставеното стадо в Осоговоската планина продължи почти година. Първоначално природозащитници обявиха, че под снега са починали от глад и в студа десетки коне. Накрая се оказа, че са само 5. Пищелов обаче е нарушил изискванията за откриване на животновъден обект в планината, проявил е и безхаберие нехуманно отношение към животните. За което му бяха съставени два акта и от регионалната агенция по контрол на храните в Кюстендил.
Санкцията, в размер на 5000 лв., ще влезе в сила, ако на следващото заседание по делото Пищалов бъде признат за виновен. Днес той каза пред съда, че не се признава за виновен.